Bedrijfsvoorstelling

  • Historiek

Het verhaal van Eltralight begint zoals zovele bedrijfsgeschiedenissen met twee broers die in de jaren 80 na hun uren bijklussen met elektrische installaties, om na verloop van tijd voltijds voor eigen rekening te werken. Elektro De Ceuleneer (want zo heette de zaak toen nog) evolueert mettertijd van installatiebedrijf naar een elektrische groothandel.

In 1990 wordt Eltralight bvba opgericht om de activiteiten van de groothandel op te splitsen. 

Anno 1995 koopt Freddy De Ceuleneer zijn broer uit, om voortaan als enige zaakvoeder van Eltralight door te gaan. Sindsdien is de expansie van het bedrijf ononderbroken en al vlug moet er naar een andere locatie worden uitgekeken.

In 2002 bouwde Eltralight een nieuw pand van 2100m² in de  industriezone te Schendelbeke. 

Sinds maart 2003 neemt Eltralight het gloednieuw gebouw in gebruik. Hierbij zijn goede bereikbaarheid, ruime parking, grotere magazijnen en uitgebreide service de nieuwe troeven.

Dit betekende het startschot van een indrukwekkende groei.

Vandaag is Eltralight uitgegroeid tot een vaste waarde en gewapend voor de toekomst kan het rekenen op een ambitieus, dynamisch en ervaren team.

 

  • Groothandel

Eltralight is een groothandel in elektrisch installatiemateriaal. Dat gaat van verlichting (armaturen en lampen), kabels, domotica en automatiseringen tot huishoudelektro (zowel wit- als bruingoed). Tevens besteden we ook veel aandacht aan energiebesparende producten zoals warmtepompen, zonnepanelen, warmterecuperatiesystemen enz…

Onze klantenkring bestaat voor 80% uit professionals: bedrijven, installateurs, winkeliers, openbare instellingen…

Daarnaast beschikken we over een technische dienst en zijn we een erkend service center.”

 

  • Totaalaanbod

Eltralight kan 90% van zijn aanbod en de onderdelen uit voorraad leveren.

Wij kiezen bewust voor een beperkt aantal merken, waarvan we dan het volledige productassortiment aanbieden. Die merken selecteren we op basis van kwaliteit en de complementariteit van het aanbod.

Zo kunnen klanten bij ons terecht voor de volledige belevering voor de elektrische inrichting van een bouwproject. We kunnen ons gerust “ totaal-leverancier” noemen voor alles waar elektriciteit in zit!

 

  • Technisch advies

Wij zijn vooral een technische groothandel en kunnen klanten dan ook begeleiden in hun productkeuze en hun projecten opvolgen. Daar proberen wij het verschil te maken met de concurrentie.